sábado, 26 de febrero de 2011

CARNESTOLTES A BANYOLES 2011


Tingué lloc a Banyoles el 26 de febrer del 2011, la cel.lebracció del carnaval, amb la edició d’enguany sobre el tema del cinema: fer aquests carnestoltes un Hollywood per un dia.

Diria que aquest carnaval ha estat la festa més popular de l’any, i segurament amb un record de participació, que la segueix tot el poble: joves, grans i avis. L’espectacle de la rua desfilant per els carrers, es reialment impressionant, i amb un bon acompanyament musical, de la que pots veure per el seu pas i en molt poc temps moltes de les cares conegudes del teu propi poble. Sents una cosa reialment emocionat, potser semblant a allò que deviem de sentir els antics romans, quan pels seus carrers veiem una desfilada triomfal, mirant els coneguts legionaris i els seus prohoms, acompanyats de l’espectacle propi de la seva conquesta. En aquest cas de aquest carnestoltes, les disfresses anàvem orientades en determinada pel•lícula de Hollywood, i per aquesta raó, per aquesta gran festa popular de disfresses, la ciutat era Banyolwood. Banyoles fou Hollywood, amb el gran cartell de rebuda, tant a l’entrada de la ciutat, com entre les aigües del propi estany.

Després de la desfilada, a la Plaça major (l’antiga plaça d’Espanya, i la més grossa i important de tota Banyoles després de la de Les Rodes, situada al cor de la pròpia ciutat), la gent estava aglomerada de gom a gom, per a seguir una actuació músico-teatral. Estava tant plena, que inclòs superava les de aquelles concentracions que es convocàvem en els temps del nacional-catolicisme, on hi era present casi tot el poble.

Deixo aquí les fotografies d’aquell dia que ho testimoniem, i que segurament no es trobarà a cap diari.





No hay comentarios: