domingo, 27 de febrero de 2011

CARNESTOLTES A PORQUERES 2011


Si ahir la veïna Banyoles fou la protagonista del carnestoltes, avui li ha tocat a Porqueres, que potser caldria dir que té més mèrits, si comparem amb el nombre d’habitants de cada municipi.

A dir veritat, a Porqueres hi han unes forces viues, que no tenen comparació amb Banyoles, i que aporten amb una certa superioritat més cultura popular i més esperit d’iniciativa.

Només cal veure els prestigi, per exemple, de les seves pròpies convocatòries de carnestoltes, que malgrat aquest any ha estat superat per la pròpia Banyoles en quan a grandiositat, en les edicions dels anys passat ja es notava molt vivament la seva superioritat. Potser aquest sigui el motiu que ha causat enveja a Banyoles, ha despertat la seva competivitat, i ha tractar de tenir un millor carnestoltes que no li fes ombra.

El punt de trobada, de sortida y també de tornada, es situà a la cèntrica plaça de l’escola de l’Entorn, una escola de un cert prestigi, que fins i tot pares de Banyoles preferíem portar els seus fills a aquesta escola de Porqueres, abans que no les de la pròpia Banyoles. I d’enllà les rues i les desfilades seguiríem un itinerari pels principals carrers de la zona de barri de les Pedreres, a on es concentra el gruix de la població de Porqueres, essent un municipi tant gros i dispers, de unes quantes vegades l’extensió de la mateixa Banyoles, capital de la comarca catalana del Pla de l’Estany.

Vaig seguir tota la desfilada, molt ben preparada, amb diversos temaris com ara els dels wikings, els dimonis, els vampirs, etc..., i la rua d’en Mario Bros, el xapuçes, que era propietat d’un amic meu, i hem va convidar a pujar a mi i als meus fills, de manera que desde ella vaig seguir tota la desfilada en un to de esplèndida música per tot el camí, i repartint confettis a tots els espectadors, amb ball inclòs, i sobretot molta alegria.

Les imatges que adjunto a l’entrada d’avui, testimoniem aquest carnaval de Porqueres del 27 de febrer del 2011, així com els vídeos, i a veure si entre els que ho mireu trobeu a algú que coneixeu:















No hay comentarios: