domingo, 17 de octubre de 2010

FIRA INFANTIL DEL COP D'ULL DE BANYOLES DE 17 D'OCTUBRE DE 2010




En data del 17 d'octubre de 2010 tingué lloc a Banyoles (capital de la comarca del Pla de l'Estany), la XXIII edició de la fira infantil del Cop d'ull, una festa de l'intercanvi que se celebra dos cops a l'any, sota el recolzament i convocatòria per part del Centre Excursionista de Banyoles ( C.E.B. ).

Es una fira a on participem tota la mainada de Banyoles i comarca que hi volem ésser presents, a la plaça major de Banyoles. L'objectiu, apart de passar un dia de diversió, es l'aprenatge de l'intercanvi, el trueque, els principis naturals del comerç i el negoci, la fixació dels preus, el regateig, etc...

A les primeres hores de la matinada, a prop de les set del matí, la plaça ja hi era ple de cotxes que descarregàvem el material per a la venda, i els útils per a muntar les parades, per part dels nens i el seus familiars, i amb el propòsit de poder ocupar els primers llocs, i els més estratègics.

Es exposava i es venia tot el que la mainada volia treur'es de sobre, i al mateix temps guanyar algun calerot. S'hi podia trobar llibres, joguines de tota mena, videos-dvd, jocs informàtics, pelutxus, figures, cotxes, futbolins, disfresses, contes, material educatiu, algun moble, útils de platja, etc...

Be podríem dir que amb gairebé dos mesos de anticipació, allò era la fira dels regals dels Reis i el Pare Noel, de manera anticipada i a uns preus de segona mà (i de molt bona segona mà per ho molt reduït del preu).

Gairebé es podria dir que tot allò érem les sobres que els nens no volíem, i que penso que es podria aprofitar per a fer un donatiu en algun lloc del anomenat Tercer Mon a on hi han molts de nens que no tenen joguines i que els hi faria molta il•lusió poder disposar de aquestes que aquí anem sobrant i ja no tenim ni espai per dresar-les.

No obstant això, aquesta fira ha pogut ésser un negoci per alguns nens. Els meus fills vàrem poder vendre algunes de les seves joguines que no volíem, obtenint un guany net de uns 30 euros (uns bons guanys, tinent en compte que la paradeta fou per tota una matinada), i unes bones vendes, que després vàrem destinar una part d'aquest guanys per a comprarse per a ells altres joguines del seu interès: un cos humà de Frankestein per uns 3 euros, i un joc de Playstation per 5 euros, que ben bé es pot dir que era tota una ganga. Una playstation a preus de mercat pot superar els 200 euros, però en la fira en un principi estava a un preu de partida de 70 euros, però com que no es venia, i la meva filla era la única possible compradora, el venedor anava baixant preus, fins que quatre hores més tard, i amb les arts del regateig, la meva filla va aconseguir emportarsela per només 5 euros, a més de una bona pila de jocs que acompanyàvem a tot el equip de la PlayStation, de manera que va tornar a casa més contenta que unes pasqües, i se va passar tota la tarda jugant, com si això fos la festa dels reis anticipada. Enfí, que aquesta vegada han fet bon negoci i bona compra. Esperem tornar a ser-hi en la seguent edició, que segurament serà a la propera primavera. Jo per part meva vaig aprofitar de comprar bones pel•lícules de DVD sense estrenar que vaig trobar, al preu de tants sols un euro per pel.licula. En conjunt, entre tots, molt bona compra, i a això se l'hi diu "fer negoci".

Les fotografies i els vídeos que adjunto son testimonis de la jornada d'aquesta fira del cop d'ull d'enguany:











No hay comentarios: