domingo, 16 de octubre de 2011

24 FIRA INFANTIL DE COP D’ULL A BANYOLES, A 16 D’OCTUBRE DE 2011



En la gelador de la nit de matinada del 16 d’octubre de 2011, a aproximadament les 5’30 de la matinada, ja hi érem a la Plaça Major per a trobar lloc en el que instal•lar la parada de l’intercanvi dintre del esdeveniment de la Fira Infantil del Cop d’Ull. Hi érem entre es tres primers que començàvem a fer-se amb el lloc. Poc després, i a mesura que anàvem passant els minuts, altres nous participants anàvem agafant lloc per a instal•lar la parada. Ja era aproximadament les vuit quan ja amb una mica de caos i desordre acaparàvem la resta de llocs disponibles els últims partícips en muntar la seva paradeta, que ja els membres de l’organització vàrem tenir que intervenir per a assenyalar els llocs a on es podíem instal•lar. La fred de la nit de matinada era forta, pròpia de una nit de tardor de mitjans d’octubre, però a mesura de que avançava el día, les temperatures s’anàvem posant més moderades, i fins i tot més pròpies de una primavera estival, que obligava fins i tot a anar amb camiseta de manigues curtes, quan ho habitual per aquestes dades es anar abrigat o com a mínim amb jersei o camisa.

Aproximadament per les onze del matí, allò era l’hora punta amb major afluència de públic, fins acabar a es dues del migdia, que ja era l’hora del punt final de la fira d’enguany.

Mentre en la resta del mon hi han “indignats” que qüestionen i critiquen el sistema capitalista, aquell esdeveniment era una mostra d’un pur sistema capitalista del intercanvi de lliure mercat, on desde cada parada, cada nen o nena tractaven de vendre el seu producte per a obtenir un guany, malgrat l’habitual regateig, molt propi d’aquestes contrades. En les seves parades, qual una mini botigueta, els menuts tractàvem de vendre allò que ja no els fa falta a casa i que sobra, reflex de la societat de consum que som: venien tota mena de joguines, llibres, programes informàtics, pel•lícules de dvd o vídeo, jocs informàtics, etc…. Com una bestreta a les compres nadalenques, i malgrat la crisis en aquesta fira els preus érem baixos, a preu de crisi i propis de ho que han d’ésser les mercaderies de segona mà. Bastant mainada, malgrat la crisi, vàrem poder fer caixa i guanys. No tot es va poder vendre, però sempre queda l’oportunitat de tornar a intentar de vendre allò que sobra, en les successives edicions de la ja famosa FIRA DEL COP D’ULL INFANTIL DE BANYOLES, que se celebra per dues vegades cada anys, organitzada per el famós Centre Excursionista de Banyoles, i que ja porta més de 24 anys en actiu.

Heus aquí les fotos de l'esdeveniment a data el 16 d’octubre de 2011, i a veure si els banyolins us reconeixeu si amplieu les fotografies:
















No hay comentarios: