viernes, 17 de abril de 2009

EN LA MINUSFERA DE MIFAS: LA SIDA, EL CONDÓ, I EL PAPA

Assidu lector de la minusfera com sóc, he vist que uns quants partícips de ella han parlat sobre el tema d'allò que va dir el Sant Pare en el seu viatge a Àfrica fa una dies enrradera, de que se ha de evitar el ús del condó (o preservatiu) per tal de no propagar aquesta terrible malaltia que s'hem diu SIDA, i jo també voldria aportar el meu punt de vista.

Crec que se han interpretat malament les paraules del papa Josef Ratzinger, un home molt cult i erudit, que ja havia estat el home de la màxima confiança del anterior Papa Joan Pau II, home molt carismàtic i no menys cult. No oblidem que el Papa Benet XVI, en la seva época del papat de Joan Pau II, era el President de la Congregació per la Doctrina de la Fe, el nom actualizat i modern de ho que era la antigua Inquisisió; o sia, que era el més ferm vigilant de tots i cadascums dels dogmes de la Santa Església. En aquest sentit, unes paraules dites de manera inconsciente per el personatje del Sant Pare actual, podem donar lloc a males interpretacions o crítiques, com ara pasa entre alguns membres d’aquesta minusfera, segons amb quín prisma es miri.

La predica oficial de l'Església es que les relacions home-dona, han de anar encaminades cap a una sola parella, i en aquest sentit penso que fèiem referència les paraules del Papa Benet XVI. Una cosa es una relació física entre una parella o matrimoni, i altre son les malalties sexuals. Desde el invent del condó, i de la pidola, se han facilitat molt allò que molts anomenen "amor lliure", o millor dit: "sexe lliure", en el que tant el home com la dona es permetrem tenir sexe amb qualsevol persona que li vingui de gust. Tenir tantes relacions amb tantes persones, lògicament augmenta el risc de adquirir contagi de altres malalties, entre elles les sexuals, encara que es faci servir la millor mesura protectora: el condó. Amb el tema del sexe, hi ha tant de "pecador" en aquest món, i lògicament el missatge del Papa suposo que es no deixarse temptar ni caure en el pecat.

Estic totalment de acord que per a evitar agafar una malaltia tan terrible com la SIDA, es fa molt recomanable el ús del condó, i sobretot per a aquells llocs de Àfrica a on hi ha tanta gent contagiada. Però també penso que el Sant Pare no aniria a qualsevol lloc a donar el vist i plau a les anomenades "relacions lliures", perque si fos així, ja no sería el Papa tal com se entén que ha d’esser un Papa.

Està escrit a la Bíblia: "Estimeu les vostres dones, com Jesucrits estima a l'Església. El marit deu d'estimar la seva dona, com a sí mateix" . En efecte, mai un home desprecia la seva pròpia carn, sinó que la nodreix i cuida com Jesucrist ho ha fet per l'Església, ja que nosaltres com a cristians som membres del seu cos. Per aquest motiu "el home deixarà el seu pare i mare per unirse a la seva esposa i els dos formaran una sola carn"... Penso que aquest es el fons del missatge que havia volgut transmetre el Sant Pare als fidels, en el seu viatge com a peregrino a l'Àfrica, en la seva qualitat d'apòstol de Jesucrist.

Es clar que la Bíblia fou escrita en uns temps que es desconeixia la existència dels condons i la pidola, i el seu missatge "era pendre una sola dona, i estima a una sola dona". En la mesura de que la pidola o el condó pot significar tenir relacions sexuals de qualsevol manera i amb qualsevol persona, en aquest sentit últim es en el que se suposa que ho condemna l'Església, i amb ella la persona del Sant Pare.

Deixam apart els dogmes de l'Església Catòlica, qui vulgui fer o gaudir dels "pecats" del sexe, la qual màxima expressió està en el famós 6 manament de la llei de Déu que diu: "No faràs actes impurs", li recomano totalment el ús del condó, al menys per a evitar les malalties i com a mesura preventiva. Pitjor "pecat" podria ésser contagiar una malaltia, o deixar prenyada a una dona de un fill no desitjat, que la obligui a una cosa tan desagradable com es un avortament.

Enfí, amics de la minusfera: siguem responsables de les nostres relacions, en especial les sexuals, i deixem al Sant Pare a on a d'estar: predicant els dogmes de la seva església a la que representa.El que pasa es que els temps han canviat, i una institución milenaria com es l’Esglesia, de tanta tradición aquí a Catalunya, li costa posar-se al día. Com diu el refrany: “Per trobar un meló bo, abans cal probar 50”, i quelcom semblant pasa amb les relacions humanes, i d’aquí la conveniencia de pendre precaucions amb preservatius.

¡Que el Sant Pare us beneixi!. I per a tancar aquest tema, en el qual hem tocat al clero, per a riurems una mica, us adjunto un video de humor clerical (i no se ho ensenyeu als capellans, que segur s’enfadariem!).






1 comentario:

Anónimo dijo...

..y que nos perdonen nuestros pecados, amén.