miércoles, 6 de enero de 2010

EXPLORACIÓ DE LES GRUTES DE LES ESTUNES.

Con que per 5 de gener del present any, i en vigília de la diada dels Reis, me va sortir inesperadament que a la feina fèiem festa per la tarda, els meus fills i jo vàrem aprofitar per a anar a fer una exploració a les coves de Les Estunes, ja que el dia gris, fred i plujós, indicava que aquesta seria una tarda tranquila a on no trobaríem a ningú per a aquestes grutes.

Son unes grutes amb històries pròpies, de la que es diu que de dia les fades es trobem fora, però que de nit tornem a aquell lloc per a dormir. Aquestes fades érem unes dones mitològiques molt boniques. Però cal anar en compte per aquelles coves, ja que es diu que si et topes amb una teranyina i la trenques, automàticament les fades amb la seva màgia et converteixen en una pedra. Vinga a saber quants humans amb mala sort han pres forma de pedra i se han quedat en aquell lloc maleït, al temps que misteriós i màgic de enllà.

El lloc es troba al bell mig de bosc endins, a la sortida de Banyoles, entram per Porqueres, en la carretera de anar a Mieres, a ma esquerra, després de avistar els primers masos. Enllà es trobem formacions de grans roques tipus calissa, que formen la famosa pedra de Porqueres, o si s’escau de Banyoles, una pedra de molt fàcil de treballar. Se suposa que un temblor de terres desde temps de abans de la prehistòria, va provocar un moviment de falles, en la que la terra es va esquerdar bastant formant uns moviments de metres de separacions, formant de manera natural les coves que de alguna manera formen avui dia. Unes coves que ben bé es podria dir que fórem la morada dels primers homes, ja que donava totes unes característiques de refugi per a protegir-se dels depredadors i les demés amenaces de la natura. Les coves de Serinyà, a pocs kilómetres de enllà, i la trobada de una molt antigua mandibula (pot ser del anomenat home de Cro-Manyò), testimoniem els primers asentaments humans en aquestes coves de les contrades.

En els vídeos que us adjunto, podreu veure com va anar la aventura de la exploració. Sort de que no hems vàrem perdre, acabant per sortir sans i estalvis. La foto que acompanya, es ja a la part exterior de les coves, ja començant a fer-se de nit.








No hay comentarios: